Viihde-elektroniikkaa kaikille

Viihde-elektroniikkaa kaikille
Viihde-elektroniikka on viime aikoina saanut suuret mittasuhteet ihan jokapäiväisessä elämässä. Viihde-elektroniikka on myös viime vuosikymmenten aikana kehittynyt ehkä nopeammin kuin mikään toinen tekniikan ala. Kun vielä 50-luvulla viihde-elektroniikan virkaa toimitti lähinnä radio, on nykyajan ihmisille tarjolla jos jonkinlaista teknologiaa viihdykkeeksi. Teknologiakehityksen vauhtia kuvaa hyvin se, että 90-luvun lapset, nykyiset parikymppiset, syntyivät aikana, jolloin viihdykkeenä olivat lähinnä televisio ja VHS-kasetit. Tietokoneet, internet, kännykät ja älypuhelimet ovat kaikki tulleet valtavirran käyttöön vasta viimeisen 25 vuoden aikana. Myös monet perinteiset viihdykkeet, kuten kirjat ja elokuvat, ovat nykyään osa viihde-elektroniikkaa. E-kirjat, suoratoistopalvelut ja esimerkiksi videovuokraamot ovat siirtyneet älypuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin tarjoten näin yhä laajenevan valikoiman viihde-elektroniikkaa kaikille siitä kiinnostuneille. Nykyisin kuka tahansa pääsee käsiksi viihde-elektroniikkaan suoraan omasta puhelimestaan. Olitpa sitten kirjojen, jääkiekon tai teatterin ystävä, elektroniikka tuo suosikkiviihteen lähellesi helposti!

sound

Viihde-elektroniikka on muutakin kuin älypuhelin

Vaikka mobiililaitteet ja älypuhelimet ovatkin keskiössä, kun puhutaan viihde-elektroniikasta, on hyvä muistaa, että viihde-elektroniikka ei tarkoita pelkästään mobiililaitteita. kuluttajaelektroniikkaa kaikissa muodoissaan kuuluu viihde-elektroniikan kategoriaan, ja esimerkiksi televisiot, kotiteatterit ja kaiuttimet ovat yhä tärkeässä roolissa. Viihde-elektroniikka ei siis aina tarkoita kannettavassa muodossa olevaa viihdettä. Nykyään ihmiset eivät tahdo suuria, rumia ja tilaa vieviä viihdekeskuksia koteihinsa. Onneksi esimerkiksi televisioiden tekniikka on viime vuosina kehittynyt niin, että näytöt ovat entisestään litistyneet ja johtojen määrä puolestaan vähentynyt. Näin kodin viihdekeskuksesta saadaan jopa esteettisesti hyvän näköinen kokonaisuus. Samoin kaiuttimet ovat modernin näköisiä, siroja ja toimivat nykyään myös langattomasti. Näin hifistelijänkään ei tarvitse kotonaan kompastella johtoihin. Nykyään kodin viihdekeskuksen tärkeimpiä ominaisuuksia terävän ja kirkkaan näytön sekä laadukkaan äänentoiston lisäksi on myös mahdollisuus kytkeytyä internetiin. Esimerkiksi Netflix ja HBO vaativat verkkoyhteyden toimiakseen televisiossa. Tämä onnistuu esimerkiksi Chromecastin tai PlayStationin avulla.

DVD-soittimet

Koska viihde-elektroniikka on nykyään yhä enemmän kannettavassa muodossa, yhä harvempi ostaa kotiinsa montaa televisiota. Kun yksi televisio riittää, siihen ollaan valmiita satsaamaan enemmän rahaa. Samalla ollaan valmiita panostamaan myös äänentoistoon ynnä muuhun viihdekeskuksen oheistekniikkaan. Kun pelikonsolit ja muut suoratoiston mahdollistavat laitteet ovat yleistyneet, ovat perinteiset DVD-soittimet käyneet yhä harvinaisemmiksi.

dvd

CD-soittimet

Nykyään moni arvostaakin ladattavia pelejä, ladattavaa musiikkia ja ladattavia elokuvia. Harvan kotoa löytyy enää myöskään CD-soitinta, saati sitten CD-levyjä. Musiikkiakin kuunnellaan yhä useammin esimerkiksi Spotifyn kautta joko tietokoneelta, kännykästä tai AUX-piuhan avulla televisiosta. Myös autossa pystyy helposti kuuntelemaan Spotifytä esimerkiksi kännykän välityksellä. Siksi myös autojen CD-soittimet ovat käyneet viime vuosina yhä harvinaisemmiksi.

Mobiili valtaa alaa viihteessäkin

Viihde-elektroniikka on nykyään saatavissa monessa muodossa, mutta ennen kaikkea mobiilissa. Älypuhelimet ja tabletit ovat nykyään kannettavia viihdekeskuksia, joiden kautta voi katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia, lukea kirjoja ja pitää yhteyttä ystäviin. Koska mobiililaitteet ovat yhä suurempi osa ihmisten arkipäivää, niihin kannattaa panostaa. Moni onkin valmis panostamaan älypuhelimeen satoja euroja. Sama koskee myös tabletteja. Älylaitteisiin saakin helposti uppoamaan rahaa, mutta toisaalta halvemman hintaluokan laitteet varmistavat sen, että viihde on nykyään kaikkien saatavilla. Edullisemmallakin älypuhelimella voi katsoa Netflixiä, ottaa kuvia Snapchattiin tai kuunnella Spotifya. Nykyaikaa voisikin kuvailla erittäin tasa-arvoiseksi, sillä tulotasosta riippumatta kaikilla ihmisillä on pääsy verkkoon kaiken viihteen alkulähteille. Suomi on jopa julistanut nettiyhteyden ihmisoikeudeksi, joten kukaan Suomessa ei joudu jäämään paitsi viihde-elektroniikan tarjoamista uskomattomista mahdollisuuksista. Seurasitpa sitten jääkiekkoa tai balettia tai käytitpä aikasi sitten kirjojen tai kissavideoiden parissa, jokaiselle meistä löytyy se oikea laite.