Viihde-elektroniikkaa Saksasta

Euroopan unioni on tuonut muun muassa yhden loistavan mahdollisuuden kansalaisille, ja se on tilata viihde-elektroniikka saksasta. Perinteisin tämän toiminnan muoto on jo pitkään ollut tietokoneen osien tilaaminen Saksasta, sillä melkein kaiken uuden ensimmäisenä adoptoivat aktiiviset tietokoneharrastajat. Kuitenkin tavanomaisellekin kuluttajalla on tarjolla runsaasti kaikenlaista mukavaa. Saksasta tilaaminen on nykyään tehty erittäin helpoksi varsinkin jos englanti kuuluu hallussa oleviin kieliin. Viihde-elektroniikka Saksasta on yleensä samaa korkealaatuista tavaraa, kuin mitä suomalaisillakin markkinoilla, mutta hinnat ja valikoima ovat jotain aivan muuta. Esimerkiksi dvd-soittimet ja vastaavat laitteet ovat erittäin helposti saatavilla Keski-Euroopasta. Verkkokauppoja löytyy toki myös suomeksi, jolloin kaikki on erittäin helppoa ja sulavalinjaista. Mikään ostotapahtumassa ei suuremmin eroa tavanomaisesta suomalaisesta verkkokauppaostosta, paitsi hieman pidemmällä toimitusajalla. Takuuasiat hoituvat yleisesti ottaen samalla tavalla, tosin joskus on turvauduttava englannin tai saksan kieleen, jos kaupalla ei ole suomenkielistä asiakaspalvelua.

Siemens

Saksasta tilaamisen edut

Viihde-elektroniikka Saksasta tuo mukanaan monia kiintoisia etuja. Niistä yksi on laajempi valikoima. Suomeen ei yleensä tuoda harvinaisempia malleja pienten markkinoiden vuoksi. Joissakin tuoteryhmissä Suomessa joudutaan tyytymään perusmalliin, kun Saksasta voi saada kaikki herkut ja erikoiskuorrutteet. On myös muita hyviä syitä tilata viihde-elektroniikka Saksasta. Hintataso on usein hieman edullisempi kuin suomalainen vastaava, jolloin samaan hintaan saa yleensä hieman kalliimman mallin. Tiettyjen tuoteryhmien kanssa valikoiman kanssa on valtavia eroja. Näistä ryhmistä suurimmat ovat tietokonetarvikkeet ja äänentoisto. Saksalaisilla markkinoilla on valtavasti enemmän tietokonetarvikkeita ja tietokoneiden osia, ja niiden hinta on erittäin kilpailukykyinen Euroopan tasolla. Audiolaitteiden kanssa ero tulee siitä, että Saksassa tehdään paljon huippulaitteistoa, jolloin niiden hinta ja valikoima on luonnollisesti erinomainen verrattuna suomalaiseen vastineeseen. Kaiuttimien ja vahvistimien ostaminen Saksasta on kuitenkin joissain tapauksissa epäkäytännöllistä, sillä suuret ja painavat paketit eivät liiku ilmaiseksi.

Viihde-elektroniikka Saksasta on monimuotoista ja mielenkiintoista selattavaa. Verkossa shoppailu saa uusia käänteitä, kun hinnasto ja valikoima luovat uudenlaisen kuvan markkinoista. Saksasta tilaaminen on yleisesti ottaen erittäin helppoa. Tilaamistapahtuma on erittäin samanlainen kuin suomalaisestakin verkkokaupasta, mutta maksutavat ovat yleensä hieman erilaisia. Suomalainen verkkopankkimaksu on harvoin tarjolla, jolloin parhaiksi vaihtoehdoiksi jää yleensä PayPal tai suora pankkikorttimaksu. Pankkikorttimaksut ovat yleensä välittömiä ja turvallisia, jolloin ei tarvitse huolehtia ylimääräisiä. Paketit kulkevat usein DHL:n kautta, jolloin ne kulkevat kohtuullisen nopeasti Suomeen, jonka jälkeen ne siirtyvät yleensä Postille kotiin kuljetettavaksi. Tämä lisää tavalliseen postin kulkureittiin noin kaksi vuorokautta, eli paketit ovat perillä yleensä viikossa. Joissakin tapauksissa kotiinkuljetukset voivat kuitenkin olla hankalia, jos lähettävä yritys ei ole antanut lähetyksen loppureittiä Postin haltuun.

waranty

Saksalaiset takuuasiat ja niiden ongelmat

Viihde-elektroniikka saksasta tulee yleensä samankaltaisen takuun kanssa kuin Suomestakin tilattaessa, sillä takuut ovat Euroopan Unionissa tiukasti säänneltyjä. Takuuasioiden hoitaminen on kuitenkin joissakin tapauksissa hieman kielimuurin takana, jos kaupalla ei ole vakituista englanninkielistä asiakaspalvelua. Useimmiten palvelua saa kuitenkin vähintäänkin englanniksi, jolloin asiat helpottuvat suuresti. Joillakin Pohjoismaissa paljon kauppaa tekevillä yrityksillä on tarjolla myös suomenkielinen asiakaspalvelu, jolloin asiat ovat erittäin mutkattomia. Yleisesti ottaen perustason englanninkielentaito kuitenkin helpottaa asioita suuresti, joten vähintäänkin jollain tuttavalla on hyvä olla se hallussa, sillä tuotteiden kanssa voi tulla ongelmia samalla tavalla kuin Suomesta ostettaessakin. Englanninkielellä palvelua saa yleensä nopeammin, sillä suomenkielentaitoista asiakaspalvelijaa kohden on melkein aina lukuisia englanninkielisiä. Takuuasioiden kanssa mielenkiintoisin ongelma on yleensä kuitenkin takaisin postitus, sillä se on järjesteltävä useimmiten itse. Posti yleensä hoitaa mielellään kuljetuksen loppuun asti jonkun yhteistyökumppaninsa kautta, mutta joissakin tapauksissa se ei ole mahdollista.